Pui rumenit - marinat cu rozmarin

de Toamna07 in Pui, 26 Feb 2013 | 2562 vizualizari

 

Pentru inceput, va doresc sa aveti parte de o saptamana spornica, senina si, poate,daca aveti timp sa va rasfatati cu savoarea maxima a rozmarinului din acest preparat usor.
Rozmarinul da un gust aparte preparatelor de tot felul,de la friptura de miel,porc,vita sau vanat,pana la preparatele din carne de pasare si peste,fiind de asemenea un ingredient important in jeleuri si prajituri.
Nu uitati ca infuzia sau maceratul de rozmarin in vin au efect tonic asupra organismului,optimizeaza digestia si, favorizand transpiratia,ajuta la eliminarea toxinelor.:)

 

INGREDIENTE

  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • ghimbir ras
  • rozmarin uscat
  • fulgi de chilli,sare si piper
  • un pui portionat
  • un pahar de vin alb

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui rumenit - marinat cu rozmarin:

Mod de preparare:

Zdrobiti  5 catei de usturoi si amestecati-i cu putin ulei de masline,o lingurita de ghimbir proaspat ras,10-15 g rozmarin uscat sau proaspat,cativa fulgi de chilli,sare si piper.
Puneti la marinat in frigider in acest amestec un pui portionat.

Dupa 1-2 ore scoateti bucatile de carne si puneti-le intr-o tigaie mare,adanca, in putin ulei la rumenit. Intoarcem puiul pe toate partile si apoi turnam peste el un pahar cu vin alb,acoperim si lasam la foc mic pana ce se evapora vinul.
Tinem tigaia pe foc,fara capac,pana ce se rumenesc bine bucatile de carne.

Exceptional.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui rumenit - marinat cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rasol din piept de pui cu legume si cartofi natur