Pui Szechuan

de lia maria in Pui, 30 Iun 2010 | 10821 vizualizari

 

Se spune despre acest preparat, ca este unul din cele mai solicitate retete culinare in restaurantele cu specific chinezesc.

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri ulei de alune (sau de masline)
  • 3 ardei iuti
  • 100g usturoi
  • 250g morcovi
  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 200ml apa
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 3 linguri sos de soia
  • 4 linguri sos Worcester
  • 2 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Szechuan:

Taiem carnea in bucati de 2-3 cm. Ardeii iuti ii taiem marunt, dupa ce am indepartat semintele. Usturoiul il tocam. Morcovii curatati, ii taiem bastonase , ceapa o taiem rondele.

Punem uleiul la incins, adaugam ardeii iuti, morcovii si puiul. Lasam la foc mic, sub capac, cam 20’, pana cand puiul este aproape gata, adaugam ceapa si usturoiul. Mai lasam cam 10’, pana cand puiul si morcovii sunt complet facuti .

Intr-un bol, amestecam apa cu cele doua sosuri, amidonul si zaharul apoi turnam peste mancare. Amestecam incontinuu pana se ingroasa sosul (3-4’) si mancarea este gata.

Eu am sevit de aceasta data cu paste Rollton, preparate dupa instructiunile de pe ambalaj.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se serveste dupa preferinta: simpla,cu orez ori cu paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Szechuan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

nadina73 1

04.07.2010, 22:33

si mie imi place mancarea chinezeasca foarte mult super bun nota 10

andreyya84 1

15.10.2010, 20:16

Complimentele mele! Am facut si eu si desi nu am avut sos Worcester am inlocuit cu unul de la Uncle Ben's si a iesit nemaipomenit! Am servit cu paste de orez chinezesti..din alea subtirele. Multumim mult pt minunata reteta, Si noi suntem foarte pasionati de bucataria chinezeasca si incercam de ceva vreme sa aflam reteta pt supa acra-picanta. o stie cineva cumva?
Cu drag

babi5 1

16.12.2014, 11:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui