Pui Valdostana

de Criss in Pui, 13 Aug 2013 | 42287 vizualizari

 

Acest preparat l-am savurat la mare si mi-a placut tare mult, insa cel mai mult i-a placut lui Alex, drept pentru care mi-a cerut sa-i pregatesc si eu. Mi-am dat seama cam ce contine (piept de pui, ciuperci, cascaval, sos de rosii), insa am cautat o reteta pe net, sa-mi iasa preparatul cel putin la fel de bun ca si cel de la restaurantul AZUR din Mamaia. Si mi-a iesit. Pana la urma m-am oprit la o reteta pe care am gasit-o la Miha pe blog, insa n-am respectat-o intocmai ci am adaugat si vinul alb specific acestui preparat.
Reteta isi are originile in Valle d'Aosta, o regiune din nordul Italiei.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare
  • 6 felii sunca afumata (eu am pus muschi file)
  • 100 g cascaval
  • 300 g ciuperci
  • 300 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • 2 frunzulite de busuioc
  • ulei de masline
  • putina faina
  • ulei pt. prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Valdostana:

Pieptul de pui se taie in doua pe mijloc, apoi din fiecare lob se taie trei felii. In final vom avea 6 felii de piept de pui, pe care le batem usor cu ciocanul pentru snitele. Carnea se sareaza, pipereaza, apoi se da prin faina si se prajeste in ulei. Separat, se toaca ceapa marunt, se caleste in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul zdrobit si ciupercite taiate felii. Se adauga sucul de rosii, vinul, condimentele si ierburile aromate si se fierbe sosul pana scade putin. 

Peste carne se aseaza o felie de sunca, apoi ciupercile calite si deasupra felii de cascaval cat sa acopere in totalitate ciupercile. Asezam feliile astfel obtinute intr-un vas termorezistent si cu grija turnam sosul de rosii ramas, deasupra. Punem la cuptor 20-25 minute, pana cand cascavalul se va topi si sosul va scadea. Servim cu garnitura preferata.

Absolut delicios.  Enjoy !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Valdostana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.08.2013, 21:25

O super bunatate

Criss 1

14.08.2013, 05:56

Multumesc mult. Asa e, un deliciu.

babi5 1

29.08.2013, 12:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent