Puisori

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Iul 2010 | 4328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml lapte ,
  • 2 oua ,
  • 50 g unt moale sau ulei ,
  • 50 g zahar ,
  • 15 g drojdie ,
  • arome ,
  • faina cat cuprinde.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puisori:

-din drojdie ,laptele si putina faina se face maiaua care se va lasa la crescut

-ouale se bat bine cu zaharul si un vf sare

-se adauga peste maiaua crescuta

-se adauga si uleiul sau untul ,aromele,faina cat sa iasa un aluat potrivit

-se mai adauga in timpul framantarii ulei pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini

-se lasa la crescut

-dupa ce a crescut si si-a dublat volumul se mai framanta inca vreo 10 min dupa care se imparte in 8 bucati, fiecate se va modela in forma de sul

-se innoada

-se lasa pentru 15 min sa mai creasca putin, se ung cu ou si li se formeaza ochisorii si codita

-se coc 20-30 min , pa foc mic pt inceput dupa care se iuteste focul pt a se rumenii frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Puisori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionela2682 1

28.07.2010, 20:02

ele...cam ocupata ,nu am avut timp sa le mai postez...dar ma bucur ca va plac! promit ca va mai " hranesc "din cand in cand,nu va las eu sa muriti de foame....!

ela 1

28.07.2010, 20:03

ionela2682 1

28.07.2010, 20:10

ela aici erai...?! te invit la un puisor! si o cana de lapte...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Moelleux au Chocolat