Puiul Godina

de laura_n in Pui, 28 Feb 2016 | 4423 vizualizari

 

La fel de potrivit pentru provocarea, mi s-a parut acest pui.
Mic, mic, dar puternic si de senzatie. Dovada ca nu trebuie sa ai grade multe ca sa reusesti si sa cuceresti atatia oameni, cum a facut-o domnul Godina :)))
Povestea mai detaliata, o sa pun pe blog, insa acum, va las sa va delectati cu pozele care vorbesc muuult mai bine decat o fac eu!
 

 

INGREDIENTE

  • 2 puisori
  • 200 ml vin alb
  • un cub unt
  • 2 capatani usturoi
  • crengute cimbru
  • rozmarin
  • paprika afumata (dulce si iute)
  • ulei de masline
  • sare
  • 1 vrf. lingurita zahar brut
  • cateva ciupercute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puiul Godina:

Pregatim un vas termorezistent.

Pregatim puisorii, apoi ii asezam in vas, ii ungem cu putin unt, ii stropim cu putin ulei de masline. Ii condimentam cu sare, rozmarin, cimbru, paprika, un pic si din cea iute. Adaugam cateva crengute de cimbru.

Adaugam vinul in vas, putin apa, restul de unt  si un vrf. lingurita zahar.

Taiem usturoiul la cotor, il asezam cu partea taiata in vas. Aruncam cateva ciupercute intregi.

Mai aruncam o privire sa vedem daca e totul ok, apoi il punem in cuptor, intai la foc iute, vreo 15 minute, apoi la foc mic spre mediu, timp de o ora, poate si mai bine.

Sosul de vin trebuie sa scada, sa devina gros, aromat. Stropim din cand in cand cu sos peste puisori. 

Servim cu bagheta prajita pe grill si unsa cu usturoi, salata verde si stingem cu o bere.

TIPS-URI

1

alegeti condimente dupa bunul gust

2

folositi un pic mai multa sare, ca sa absoarba si in carnita, nu va temeti ca va iesi prea sarat, ciupercutele vor prelua din excesul de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Puiul Godina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:30

vaii ce frumos ai rumenit carnita , foarte bun

Rita Ilies 1

15.04.2016, 20:08

Pui pe ei, puișori drăgălași.

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 14:36

vaiii ce i-as papa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la cuptor