Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

de MotanLaOale in Oaie, 3 Mai 2016 | 4040 vizualizari

 

M-am inspirat de la Alex, dar am folosit doar afumatura deoarece mie imi place la nebunie mielul si nu vreau sa-si schimbe aroma cu multe ierburi aromate. A iesit foarte bun.
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 200g piept de porc afumat
  • 50ml ulei
  • sare grunjoasa
  • piper
  • boia
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor cu afumatura:

Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant.

Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti.

Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se maseaza sa intre in taieturi.

Se pune intr-o tava in care am pus putin ulei.

Pieptul de porc afumat se taie fasii subtiri si se pune in taieturile facute in pulpa.

Se stropeste cu ulei pulpa si se mai presara cu piper si boia.

Se curata 2 legaturi de usturoi, se taie rondele si se pune in tava.

Pieptul de porc ramas se taie bucati potrivite si se pune in tava.

Se pune 300ml apa in tava si se presara sare, boia si piper si in apa.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 3 ore la foc potrivit.

Din cand in cand se scoate tava si se stropeste pulpa cu zeama din tava.

Inainte de a fi gata se scoate tava si se adauga si a treia legatura de usturoi taiat rondele.

Se stropeste bine cu zeama si se mai lasa la cuptor 10 minute.

Se scoate pe un platou si se serveste cu usturoi nou si salata.

Eu cu zeama din tava am facut niste gnocchi, o nubunie.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi menta, cimbru, rozmarin si vin in loc de apa. Eu nu am folosit sa simt doar gustul mielului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs