Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar

de Dana Cristea - pusikmea in Porc, 19 Dec 2013 | 43128 vizualizari

 

O fripturica delicioasa, cu siguranta o sa va lingeti degetelele :D, pentru ca la cat este de bun acest sos, nu veti mai folosi furculita si veti apela direct la degete :)

Va recomand aceasta friptura pentru masa de Craciun, nu o sa regretati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 4 linguri mustar dulce
  • 4 linguri bulion
  • 4 linguri ulei de masline/floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 pahare apa
  • 50 ml vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar:

Pulpa de porc se spala, se taie felii de grosimea unui deget ( nu taiati degetul felii :D ci carnea ).

Din mustar, bulion, ulei sare, piper si cimbru se face un sos, amestecandu-se toate ingredientele intr-un bol.

Feliile de carne se pun in acest sos/dresing si se lasa cel putin o ora la marinat, de preferat la frigider sau intr-un loc racoros.

Se aseaza carnea intr-o tava, peste care se toarna sosul ramas, apa cat sa acopere carnea ( ~ 2 pahare, daca nu este de ajuns mai puneti ).

Se da la cuptorul preincalzit cca. 1 ora.

Se verifica din cand in cand, si se stropeste cu jiul din tava ( jiu = sosul ) .

Daca este nevoie se intoarce pe cealalta  parte.

Cand carnea este aproape gata stropim cu vin.

Mai lasam 5- 10 minute si scoatem tava din cuptor.

Se serveste alaturi de orice doriti.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc aromata