Pulpa de porc la tava si orez salbatic

de papabundetot in Porc, 8 Noi 2014 | 3357 vizualizari

 

Parca imi era dor de un orez cu mirodenii,iar orezul asta salbatic este tot ce aveam nevoie pentru un pranz reusit si gustos.Am profitat si de faptul ca faceam in acelasi timpsi tortul pecare urmeaza sa il postez,la care am folosit seminte dintr-o pastaie de vanilie,si apoi pentru a nu arunca pastaia fara sa o valorific am fiert-o in orez impreuna cu celelalte mirodenii :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 7-8 felii pulpa de porc
  • sos de soia
  • apa de flori de portocal
  • turmenic,scortisoara,lapte
  • Pentru orez:
  • Orez salbatic,
  • apa,
  • sare,
  • 1 baton scortisoara
  • 3-4 cuisoare
  • o pastaie de vanilie fara seminte (le-am folosit la desert)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la tava si orez salbatic:

Am marinat carnea de porc pentru 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,scortisoara,turmenic,apoi am asezat-o cu tot cu marinata intr-o tava,am adaugat putin lapte (100 ml) si am dat tava la cuptor,la inceput la foc mai mic,si spre final,ultimele 10 minute am dat focul mai tare pentru a rumeni putin carnea.

Orezul: intr-o craticioara cu capac am pus o masura de orez salbatic,2 masuri apa,sare,un baton de scortisoara,cuisoare si o pastaie de vanilie ale carei seminte tocmai le folosisem la desert si mi-a parut rau sa o arunc fara a o valorifica.Am lasat orezul sa fiarbala foc lent aproximativ 20 minute pana cand toata apa s-a absorbit si orezul s-a fiert.

Pentru a decora farfuria am folosit putina paprika iute afumata si cateva felii subtiri de praz,pentru prospetime.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tava si orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in vin rosu la tigaie