Pulpa de porc la tava si orez salbatic

de papabundetot in Porc, 8 Noi 2014 | 3512 vizualizari

 

Parca imi era dor de un orez cu mirodenii,iar orezul asta salbatic este tot ce aveam nevoie pentru un pranz reusit si gustos.Am profitat si de faptul ca faceam in acelasi timpsi tortul pecare urmeaza sa il postez,la care am folosit seminte dintr-o pastaie de vanilie,si apoi pentru a nu arunca pastaia fara sa o valorific am fiert-o in orez impreuna cu celelalte mirodenii :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 7-8 felii pulpa de porc
  • sos de soia
  • apa de flori de portocal
  • turmenic,scortisoara,lapte
  • Pentru orez:
  • Orez salbatic,
  • apa,
  • sare,
  • 1 baton scortisoara
  • 3-4 cuisoare
  • o pastaie de vanilie fara seminte (le-am folosit la desert)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la tava si orez salbatic:

Am marinat carnea de porc pentru 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,scortisoara,turmenic,apoi am asezat-o cu tot cu marinata intr-o tava,am adaugat putin lapte (100 ml) si am dat tava la cuptor,la inceput la foc mai mic,si spre final,ultimele 10 minute am dat focul mai tare pentru a rumeni putin carnea.

Orezul: intr-o craticioara cu capac am pus o masura de orez salbatic,2 masuri apa,sare,un baton de scortisoara,cuisoare si o pastaie de vanilie ale carei seminte tocmai le folosisem la desert si mi-a parut rau sa o arunc fara a o valorifica.Am lasat orezul sa fiarbala foc lent aproximativ 20 minute pana cand toata apa s-a absorbit si orezul s-a fiert.

Pentru a decora farfuria am folosit putina paprika iute afumata si cateva felii subtiri de praz,pentru prospetime.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tava si orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de dovleac cu muschiulet de porc