Pulpa de porc marinata in vas de lut

de Bya Ralu in Porc, 14 Dec 2015 | 5333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de porc intreaga(5 felii potrivite)
  • 3 cartofi
  • 1/2 praz
  • 50 ml vin alb
  • apa

Pentru marinarea carnii:

  • ulei de masline
  • vegeta/piper/boia dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc marinata in vas de lut:

Bucata de carne se cresteaza (nu se taie feliile pana jos), se stropeste cu ulei de masline pe ambele parti, se pun condimentele, se pune intr-o punga si se da la frigider pana a doua zi.

Intr-un vas de lut punem carnea, sosul format de la marinarea carnii,putina apa,acoperim cu capac si dam la cuptor pentru circa 1 ora.

Intre timp se intoarce carnea pe cealalta parte.

Cartofii se taie in bucati mai groase, se pun intr-un castron se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline si se pun in vasul de lut langa carne,iar deasupra punem prazul taiat rondele.

Se stropeste carnea cu vinul alb,se acopera cu capac pentru 10 minute si se da la cuptor.

Se scoate capacul dupa cele 10 minute si se mai lasa pana cand se rumeneste putin si carnea si cartofii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se serveste cu mujdei de usturoi si/sau muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc marinata in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jerk de porc cu salata in tortilla