Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume

de Sylvia in Pui, 23 Sep 2010 | 8647 vizualizari

 

Pentru ca vroiam sa fac ceva repede si gustos al apelat din nou la vasul roman , salvatorul meu care face singur mancarea are nevoie doar de putin ajutor din partea noastra

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 portii avem nevoie de :
  • 3 pulpe de pui intregi,
  • 2 morcovi potriviti ca marime,
  • un ardei rosu,
  • o ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • putin cimbru uscat,
  • boia,
  • o lingura de ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume:

 Preparare: se spala, curata si taie legumele si se aseaza in vasul roman .

  Peste ele se aseaza pulpele de pui. Condimentam totul cu sare si piper (eu am un amestec de trei feluri de piper cu granule de sare si ceva verdeturi si l-am folosit pe acela) , adaugam o lingura de ulei si o cescuta de apa si presaram apoi peste pulpele de pui cateva fire de cimbru uscat si boia. Mereu imi place sa schimb aroma la fripturi, acum vroiam o aroma subtila de cimbru uscat.

  Dam vasul la cuptor ( vasul roman se tine in prealabil in apa ca sa absoarba apa si se pune mereu in cuptorul neincins in prealabil ) si il lasam timp de 30 de minute cu capac si apoi inca 15 minune fara capac sa se rumeneasca carnea. Intre timp m-am ocupat de garnitura.  De aceasta data am optat pentru niste rondele de cartofi fierti in aburi.  Am curatat 3 cartofi si i-am taiat rondele cu placa ondulata, i-am asezat in sita pentru aburi cumparata de la Ikea, minunata inventie, merge la orice vas si nu ocupa mult spatiu. Am turnat sub sita o cescuta de apa si am condimentat cartofii cu un amestec de sare, piper si verdeturi uscate.

 Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mediu, de cand incepe sa fiarba cam in 12-14 minute sunt gata si cartofii, cel mai buna metoda este sa testati cand sunt gata .  Am servit friptura acompaniata de cateva rondele de cartofi peste care am turnat cateva legume de la friptura, au dat si un gust bun cartofilor si un aspect placut la vedere. Va doresc pofta buna !

TIPS-URI

1

vasul roman se tine in apa inainte de a fi pus la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 220 lei
1099.99 lei
879.99 lei

COMENTARII (27)

Sylvia 1

24.09.2010, 10:51

Ina, Diaconta si Adina multumesc de vizita.

Corinuta 1

24.09.2010, 17:32

excelent arata!

Sylvia 1

25.09.2010, 10:02

Corina, multumesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu sos de rosii