Pumpkin flan

de Mitinita in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 4528 vizualizari

 

De parca n-as fi descoperit destule de facut dintr-un dovleac...eh,acuma am gasit si desertul perfect,mai ales pentru cei care se uita la calorii. Reteta (numai putin adaptata) apartine Principesei Sofia si este publicata in Cartea Regala de Bucate.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr miez de dovleac proaspat taiat in cuburi (eu am folosit congelat)
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar (reteta cere 7 de zahar brun)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir Kotanyi
  • 1/4 lingurita de nucsoara
  • 200 ml lapte
  • 25 gr unt
  • putina sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pumpkin flan:

Se pune dovleacul intr-o cratita cu putina apa si un varf de cutit de sare.Se acopera si se da la fiert cam 15 minute sau pana cand e moale dovleacul. Eu am pus putina apa si nu a fost nevoie sa o scurg.

Cand s-a racit se face dovleacul pireu.

Intr-un bol se bat ouale,zaharul,scortisoara,nucsoara,ghimbirul si laptele.Adauga pireul de dovleac si amesteca.

Se unge o forma de copt cu unt,eu am folosit una de chec. Se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit.

Se tine cam 40 de minute sau pana cand nu mai joaca mijlocul daca e scuturata forma.

Se lasa sa se raceasca. Se poate servi cu frisca daca nu sunteti la dieta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pumpkin flan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Bunica 1

20.05.2011, 22:31

......si printesele gatesc bunatati

Mitinita 1

20.05.2011, 23:38


medi,flori din padure ca l-am facut acasa,dar a fost desertul dupa gratar!

Mitinita 1

20.05.2011, 23:39

bunica,a trebuit sa recitesc introducerea,am crezut ca pe mine m-ai facut printesa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (de post)