Pumpkin Pie

de Anamaria7 in Prajituri, 17 Oct 2010 | 4953 vizualizari

 

Cand e vremea dovleacului, e vremea pentru Pumpkin Pie :D

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 130 gr biscuiti simpli
  • 1/3 c unt topit

Umplutura:

  • 450 gr piure de dovleac (sau dovleac ras calit)
  • 250 gr frisca lichida
  • 2 oua
  • 115 gr zahar brun
  • 4 lg miere
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 lgt ghimbir ras
  • 1 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare

+  zahar pudra pentru ornat

Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pumpkin Pie:

Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma de tarta/cu pereti detasabili se tapeteaza (eu am folosit-o pe cea cu pereti detasabili pe fundul careia am pus hartie de copt).

Crusta:

Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Frisca batuta se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe rand), mierea, condimentele si sarea.

Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptor cca 45 min, pana cand mijlocul nu mai "joaca" daca miscam usor de forma (folosim si testul scobitorii).

Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca batuta.

TIPS-URI

1

Daca aveti piure de dovleac, placinta o sa arate muuult mai frumos la final, va fi cremoasa, nu va semana cu un chec, asa ca a mea :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Pumpkin Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gouda 1

20.10.2010, 21:41

5 f + my favourite neaparat o sa incerc inainte de Hallowen

Anamaria7 1

22.10.2010, 09:07

@mitinita, ma bucur ca esti incantata ti-am zis ca o sa iasa si cu smantana au ras-o deja?

Anamaria7 1

22.10.2010, 09:08

@Gouda, fa-o de Halloween decorata cu panza de paianjen astept sa o vad

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta rustica cu morcov