100g unt rece; 200g faina; 5 linguri de apa; 4-5 rosii deshidratate; sare.
3 oua; 2 linguri smantana grasa; 80g branza Cheddar; o conserva ton bucati; 3-4 rosii deshidratate; 8 buc sparanghel la borcan; cateva fire de chives (cepsoara); 2 buc inimi anghinare; sare; piper.
Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si untul taiat cubulete.
Se framanta cu degetele, pana se amesteca, apoi se adaugat apa si rosiile deshidratate, taiate marunt.
Se formeaza o bila din aluat si se baga la frigider, pentru o ora.
Se scoate aluatul din frigider, se intinde, in forma rotunda, pe masa tapetata cu faina, apoi se aseaza intr-o forma de tarta si se baga la cuptorul preincalzit, 20min.
Intre timp, se pregateste umplutura.
Se bat ouale cu branza cheddar rasa, sare si piper.
Se adauga smantana, tonul scurs bine, cepsoara si rosiile deshidratate, taiate marunt.
Umplutura se toarna in tava, se pune sparanghel si inimi de anghinare taiate pe jumatate deasupra si se baga la cuptor pentru inca 20min.
Pofta buna!