Racituri

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2015 | 5146 vizualizari

 

Raciturile sunt specialitatea sotului meu Adrian. Anul acesta l-am ajutat si eu si am prins experienta.

 

INGREDIENTE

  • 4 adidasi de porc (picioruse)
  • 1 ciolan afumat de porc
  • 2 capatani de usturoi
  • 10 l de apa
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

Picioarele de porc se parlesc un pic, daca mai au fire de par. Se taie copita de la picior si se taie in doua pe lungime.Ciolanul afumat si piciorusele se pun la fiert intr-o oala de 15 l ,se adauga apa si se lasa la foc potrivit 3 ore.In timp ce fierbe carnea, se ia spuma de deasupra ori de cate ori este cazul.

Cand nivelul apei a scazut la jumatate si carnea se desprinde de pe oase inseamna ca este gata.Scoatem carnea din oala si curatam usturoiul,il pisam si-l adaugam in oala impreuna cu sare dupa gust si se mai lasa putin la fiert.

Zeama se strecoara ca sa nu ramana usturoi sau oase mai mici si se lasa deoparte.Intre timp, din carnea care s-a mai racit un pic se aleg bucatile de carne, sorici, zgarciuri si  se distribuie bucatile de carne in  farfurii .

Peste fiecare farfurie cu carne se toarna cate un polonic din zeama strecurata si se pun intr-un loc racoros si se lasa sa se inchege.Se serveste rece, de aici si numele de racituri.Pofta buna.

TIPS-URI

1

oala nu se acopera in timp ce fierbe

2

eu nu folosesc, dar daca pui si plicuri de gelatina, acestea se adauga in apa conform instructiunilor de pe pachet, dupa ce carnea a fost scoasa din oala

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca