Racituri moldovenesti (sau piftie de porc )

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 14 Dec 2011 | 36648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • picioare de porc, un buturel potrivit, urechi de porc
  • 2 morcovi,
  • 1 patrunjel radacina, 
  •  o ceapa mare, 
  •  citiva catei de usturoi,
  •  doi cartofi
  •  sare, piper boabe, 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri moldovenesti (sau piftie de porc ):

 

Se spala bine picioarele, buturelul, urechile de porc si se pun intregi intr-o oala mare (de preferinta o oala inalta). Zarzavatul, cartofii, usturoiul, ceapa se curata si se pun intregi la fiert impreuna cu produsele de porc. Se pune apoi sare, piper. Se pune apa cit sa le acopere foarte bine, cam cu 7-8 cm deasupra lor. Se pune un capac tras putin deoparte de pe oala si se da totul la foc mic, cat mai mic. Se lasa asa la fiert 5-6 ore, pana ce toata carnea se desprinde de pe oase. Nu se amesteca in oala si nici nu se da la foc mare, nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa fiarba molcom. In caz contrar zeama se va tulbura si raciturile nu vor mai fi limpezi.

Cand aproape carnea s-a desprins de pe oase, se verifica zeama daca se lipeste sau nu, adica daca se gelifica. Se ia putin cu lingura de deasupra, din oala si se pune pe o farfuriuta, care se da la rece verificand apoi starea acesteia. Daca vi se pare ca nu se gelifica suficient, se poate dizolva repede in putina zeama, un plic de gelatina. Se toarna apoi gelatina dizolvata peste intreaga cantitate si se mai lasa 2 minute pe foc.

Cand totul este gata se scoate carnea, cu grija, sa nu se tulbure zeama. Se desface de pe oase si se pune in castronele, farfurii sau in ce vase se doreste a se folosi. Peste acestea se strecoara zeama cu polonicul, foarte incet. Se da totul la rece, pana a doua zi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri moldovenesti (sau piftie de porc )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

15.12.2011, 11:26

Asa se obisnuieste sa se puna si cartof, in zona ? , interesant ma gandeam ca cartoful tulbura zeama
in al doi-lea rand imi place ca esti prompta

alice_ciobanu 1

15.12.2011, 12:00

la noi se pune si cartofi, cel putin eu asa stiu, asa am vazut si asa fac.

daca le fierbi la foc extrem de mic, si ai grija cand torni zeama in castroele...nu se tulbura, raman limpezi

cat despre promptitudine...nu stau eu prea bine , insa sunt destul de tzifnoasa

kamy 1

15.12.2011, 13:30

ce-mi plac racile de abia astept sa fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie