Ragout de vita

de lia maria in Vita, 9 Sep 2010 | 11546 vizualizari

 

Sau pe romaneste; tocana frantuzeasca, o mancare veche si cu o varietate bogata de versiuni. Caracteristica de baza al acestui preparat este faptul ca se gateste in timp(3h) si la un foc mic, tocmai pentru a permite aromelor sa se patrunda foarte bine. Se poate face cu mai multe tipuri de carne si se pot folosi diferite arome. Eu am folosit carne de vita, rozmarin, tarhon si chimen o combinative dementiala.

 

INGREDIENTE

  • 400g carne de vita slaba, taiata bucatele
  • 400g ciuperci proaspete, feliate
  • 2 cepe, taiate marunt
  • 2 ardei kapia copti si feliati
  • 1 rosie mare, fara pielita si taiata cuburi
  • 2 morcovi taiati bastonase
  • 1 telina taiata bastonase
  • 200ml supa de vita(folosim cub knor)
  • 100ml vin alb
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa chimen macinat
  • Rozmarin proaspat
  • Tarhon proaspat
  • Sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ragout de vita:

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si carnea de vita, amestecam si lasam la calit cam 10’ sa se rumeneasca. Adaugam ciupercile, ardeii copti, sare , piper si chimen. Amestecam si dupa 2’ turnam supa si vinul. Cand incepe sa fiarba punem restul de ingrediente si condimente si lasam la foc mic sa fiarba inca 2h si jumatate.

Eu am servit cu taitei, am decorat cu firicele de arpagic si felii de ardei iute. Se mai poate sevi cu garnitura de cartovi natur sau piure.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ragout de vita" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi