Rasol de vita

de Brindusa in Vita, 13 Mar 2010 | 9638 vizualizari

 

O mancare tocmai buna pentru o zi de duminica

 

INGREDIENTE

  • rasol de vita, 2 kg
  • 6 l de apa
  • 400 g morcov
  • 200 g ceapa
  • putina telina si patrunjel/pastarnac
  • 8 cartofi medii, cam de aceeasi marime.
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vita:

Spala rasolul de vita si pune-l intr-o oala mare cu apa. Da focul mare pana ce incepe sa fiarba, apoi redu focul, asfel incat fierberea sa se faca incet. Scoate spuma de cate ori este nevoie. Acopera cu un capac si lasa cam 3 ore, sau pana ce carnea e aproape fiarta.

Adauga morcovii, ceapa, telina, patrunjelul, sare, piper si fierbe pana ce sunt aproape facuti. Adauga cartofii si lasa pana ce fierb.

Din zeama rezultata poti face o supa a la grec ca aici sau o supa cu taietei/galusti.

Carnea serveste-o alaturi de cartofi si morcovi, cu hrean si unt

 

TIPS-URI

1

in loc de un rasol mare, foloseste doua mai mici, pentru ca fierb mai repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu sos de hrean