Rasol de vita cu legume la cuptor

de Constelatialeu in Vita, 26 Oct 2015 | 3886 vizualizari

 

Nu sunt fan carne de vita, dar azi mi-au picat ochii pe niste rasoale, aratau tare bine si mi-am zis ca nu-i rau sa incerc...apropo, iubesc ciorba de vita, e un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de rasol feliat cca 500 g
  • 2 morcovi mai micuti
  • 1 pastarnat mic
  • 1 ceapa de apa mai maricica
  • 1 ardei capia rosu
  • 3 cartofi mai micuti
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • faina
  • catei de usturoi
  • rosii cu ardei conservate
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vita cu legume la cuptor:

Mai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult, adaugam legumele pregatite, le calim cca 10 min, apoi le asezam intr-un vas de yena. Peste legumele calite adaugam si rondele de cartof. Spalam rondelele de rasol, le uscam cu un servet. Separat amestecam putina faina cu sare, piper si cimbru, tavalim rasoalele prin faina si apoi le punem in tigaie si le rumenim pe ambele parti. Cand s-au rumenit le scotem si le asezam pe patul de legume, turnam vinul si apa, acoperim vasul cu hartie de copt. dam vasul la cuptorul preincalzit, cca 30 min la foc mare, apoi reducem focul la mediu si lasam la cuptor pentru 2 ore. Dupa doua ore, adaugam usturoiul taiat si rosiile cu ardei conservate. Acoperim din nou cu hartia de copt si mai lasam 20 min , dupa aceea scoatem hartia de copt si lasam inca 20 mni la cuptor. Servim cu orice fel de acritura..chiar si eu sunt buna pe post de acritura.....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

miki_a 1

27.10.2015, 09:22

Foarte bune!

Gherca Daniela 1

27.10.2015, 09:53

bun, bun!

Ksenya 1

27.10.2015, 10:19

buuuun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu smantana