Rasturnata cu pere

de Sasha1 in Prajituri, 19 Sep 2014 | 2834 vizualizari

 

Simplu si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr zahar pentru caramel
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 150g faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • 2 pere aromate sau ( alte fructe nezemoase)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu pere:

Spalam , curatam de samburi si taiem perele in lungime.

Preparam blatul :  se separa galbenusurile de albusuri. Se fraca albusurile cu zaharul,  faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, esenta si faina .  

Ne apucam de caramel:  Intr-o craticioara  rotunda topim zaharul, dupa ce s-a topt luam cratita si o invartim pana se intareste caramelul, asezam perele  si punem aluatul peste.

Lasam la copt 20 de minute la 160 de grade. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi putem orma sau manca alaturi de cateva linguri de  frisca. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu măr şi scorţişoară (reţeta de post)