Reteta de baza pentru paine de casa

de Stella29 in Dulciuri, 16 Iun 2024 | 1849 vizualizari

 

Gust deosebit, textura pufoasa, e tare buna! Reteta de baza pentru paine de casa se face usor, fie ca sunteti incepator sau expert in bucatarie. Nici nu necesita multe ingrediente.

 

INGREDIENTE

Reteta de baza pentru paine de casa

  • 500 g faina alba
  • 10 g sare
  • 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de baza pentru paine de casa:

Preparare Reteta de baza pentru paine de casa
Amestecati intr-un vas drojdia cu zaharul si 100 ml de apa calduta. Lasati la loc caldut pentru 5-10 minute.

Amestecati faina cu sarea, faceti o gropita in mijloc si adaugati amestecul de drojdie activata.
Adaugati treptat restul de apa calduta si uleiul de masline, daca folositi. Amestecati pana la omogenizare.

Framantati aluatul pe blatul infainat, pentru 10 minute.

Ungeti un bol cu ulei, puneti aluatul si lasati sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul din bol si framantati-l usor pentru a elimina aerul. Adunati-l  intr-o bila rotunda si puneti-l pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Acoperiti din nou si lasati iar la crescut pentru 30-45 de minute.

Preincalziti cuptorul la 220°C (425°F). Crestati usor aluatul la suprafata, cu un cutit ascutit.
Coaceti painea timp de 25-30 de minute, sau pana cand devine rumena si suna a gol cand este batuta usor pe fund.

Lasati painea sa se raceasca complet pe un gratar inainte de a o taia si servi.

Puteti incerca si Paine alba cu lapte sau Paine integrala

Painea cu urda si leurda e absolut delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de baza pentru paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Puding de paine partea a II a