Nu am facut niciodata si nici nu am stiut ca se poate face dulceata de menta. Acum, ca am aflat si cum menta frumoasa abia astepta culeasa, m-am ocupat de o dulceata parfumata.
Pentru Reteta de dulceata de menta sunt necesare urmatoarele ingrediente: menta proaspata, zahar, lamai.
Iata cum se prepara Reteta de dulceata de menta
Spalam lamaile.
Menta se spala si ea in cateva ape pentru a se curata de praf si orice impuritati ar avea.
Se lasa la scurs, se taie bucati si se pune la fiert in apa cu o lamaie taiata cuburi sau felii, Aducem la punctul de fierbere, apoi lasam acest ceai pe foc timp de 20 minute iar cand s-a racit, il acoperim si il transferam cu totul la frigider si lasam 48 ore sa se macereze.
Dupa acest timp, indepartam menta cu ajutorul unei strecuratori, punem zaharul si zeama de la 2 lamai in ceai si fierbem la foc mediu spre mic, cam 60 minute. Pana se leaga frumos. Luam mereu spuma care se formeaza.
Verificam daca s-a legat, lasand sa se scurga siropul de pe lingura, intr-o farfurie. Daca se pastreaza ferma, bobita, inseamna ca dulceata noastra este gata.
Turnam dulceata fierbinte in borcanele sterilizate, infiletam capacele, le intoarcem petru cateva minute cu capacul in jos, le intoarcem si le bagam sub patura, la cald.
Mi-au iesit patru borcanele dar am ramas cu trei, caci ne-am infruptat si noi din aceasta dulceata.
Eu am folosit cateva linguri de dulceata, intr-o limonada grozava.
Voi folosi dulceata de menta drept topping la inghetata, la o crema dulce de branza si voi mai descoperi alte asocieri.
Oricum, a aiesit o dulceata de menta gustoasa si aromata.
Va recomand!
Vezi si reteta de Sirop de catina.