Reteta de mici

de gab_s19 in Vita, 21 Oct 2013 | 26432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de vita
  • 500 gr. carne tocata de miel/oaie
  • 200 ml. zeama de carne (sau 1/2 cub Maggi si 200 ml apa calda)
  • o lingura si jumatate de cimbru maruntit
  • doua lingurite de bicarbonat
  • 6-7 catei mari de usturoi
  • o lingurita de piper
  • o lingurita de sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de mici:

Se pune carnea intr-un bol incapator, se adauga cimbrul, piperul, bicarbonatul, sarea si usturoiul pisat si se amesteca pana cand acestea sunt complet incorporate. Se adauga cate putina zeama de carne (sau supa obtinuta din jumatate de cub de Maggi si apa calda), amestecandu-se cu mana pana cand pasta de mici devine foarte lipicioasa.
Se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa la frigider in jur de 24 de ore, timp in care carnea va prinde mirosul inconfundabil de mici.
Pentru a forma micii si a nu se lipi de maini se pune apa intr-un bol si cu mainile umede se formeaza bastonase lunguiete care, fie se pun direct pe gratar, fie se congeleaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]