Concurs "Cele mai bune rețete cu carne"
Recent am citit că este indicat ca săptămânal să mâncăm 30 de tipuri diferite de fructe și legume și mi-am propus să încerc, pe cât posibil, să ne conformăm.
Fetelor mele nu prea le plac legumele gătite, ci le preferă crude, astfel încât eu pun spanacul și ardeiul gras la final și le las doar 2-3 minute să fiarbă.
A ieșit un preparat delicios, care a fost pe placul întregii familii. Vă invit să-l încercați și voi.
Pentru Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana am folosit urmatoarele ingrediente: spanac, pui, ceapa verde, ciuperci, smantana, parmezan.
Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana
Se alege o tigaie largă și mai adâncă în care se topește untul. Se taie carnea de pui cubulețele și se rumenește pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute).Se asezonează cu sare și boia de ardei dulce. Se adaugă o căniță de apă caldă și se lasă să fiebă carnea, la foc potrivit, cu oala acoperită cu capac.
Se adaugă ciupercile și ceapa tăiată felii și se mai lasă căteva minute, până când scade toată apa. Se adaugă smântâna, spanacul tăiat fâșii și ardeiul gras tăiat felii și se lasă să clocotească 2-3 minute.
Se presară parmezanul și se amestecă să se topească și apoi se oprește focul. Se poate servi cu mămăligă.
Vezi si reteta de Piept de pui cu spanac in sos de smantana.