Reteta de pipote picante, cu paste

de vasimur in Mancaruri cu carne, 20 Ian 2024 | 2138 vizualizari

 

Îmi plac pipotele, mai ales în sos de ceapă și usturoi, servite cu piure sau cartofi natur și bineînțeles cu murături sau salată de varză ori crudități. Mi s-a făcut poftă însă, de pipote picante, cu paste. Să știți că sunt gustoase și foarte ușor de preparat.
Pentru Reteta de pipote picante, cu paste sunt necesare cateva ingrediente: paste, pipote, ceapa, usturoi, suc de rosii.
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de pipote picante, cu paste
  • 1 pungă de paste
  • 2 caserole pipote și inimi, de pui (au avut 1,3 kg)
  • 2-3 cepe mai mari
  • 1 căpățână de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • busuioc sau cimbru uscat/verde, după gust și preferință (opțional)
  • 1-2 ardei iuți proaspeți, tăiați rondele (sau boia de ardei iute/chili), după gust
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 legatură de patrunjel verde, tocat
  • 2-3 linguri suc de rosii sau bulion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de pipote picante, cu paste:

Iata cum se prepara Reteta de pipote picante, cu paste

Mai întâi preparăm pipotele, deoarece până se gătesc, avem suficient timp să ne ocupăm de paste.

Spălăm bine pipotele, le lăsăm în apă rece vreo 15-20 minute, după care le punem la scurs, într-o strecurătoare.

Între timp, curățăm ceapa , usturoiul și verdeața de pătrunjel, le spălăm și le tocăm mărunt. Ardeii iuți îi spălăm și-i tăiem rondele.

Turnăm uleiul într-o cratiță, îl încingem și punem ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care adăugăm pipotele. Lăsăm vreo 5-10 minute, până se albesc puțin pipotele, după care adăugăm apă până ce le acoperă, punem capacul și lăsăm să fiarbă, la foc mediu. Amestecăm periodic ca să nu se prindă de fundul cratiței. Verificăm dacă sunt fierte, înțepând cu o furculiță sau gustând. La nevoie mai adăugăm puțină apă. Când sunt gata, adăugăm usturoiul, ardeii iuți tăiați rondele, sucul de roșii și condimentăm, după gust și preferințe. Eu am pus și o crenguță de cimbru uscat. Mai lăsăm câteva clocote, până ce sosul capătă consistența dorită și oprim focul. Dacă nu dorim să aibă un gust prea puternic, de la cimbru, îndepărtăm crenguța și ornăm cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

Observație: Eu am folosit un mixt de condimente Hot&Spicy, sare, pipe, ardei iuți, tăiați rondele și o crenguță de cimbru, pentru a condimenta preparatul.

În timp ce se gătesc pipotele, punem la fiert apă cu puțină sare. Când fierbe apa, punem pastele și le fierbem, respectând indicațiile de pe ambalaj. Eu am folosit o pungă de paste Gnocchi, de 500 g. Pastele le vom folosi drept garnitură pentru pipote, pe care le vom servi calde.

Poftă bună!

Vezi si Reteta de Ciulama de pipote si inimi.

TIPS-URI

1

Uleiul să fie bine încins când puneți ceapa la prăjit.

2

Gătiți pipotele de pui la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți.

3

Amestecați periodic, ca să nu se prindă de fundul cratiței.

4

Nu puneți usturoiul odată cu ceapa, deoarece se prăjește mai repede, se arde și devine amar.

5

Pipotele se pot servi și cu pilaf de orez, cu cartofi natur sau piure și cu murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pipote picante, cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu ciuperci in bere