Am primit un borcan cu Dulce de Leche de la draga mea Zmeoaica, asa ca azi i-am venit de hac si l-am pus la tranta cu niste zmeura.
Iata Reteta de prajitura cu zmeura si dulce de leche!
Ca si ingredinte, sunt necesare urmatoarele: oua, zahar, faina, zmeura, mascarpone, smantana, ciocolata.
Iata modul de preparare pentru Reteta de prajitura cu zmeura si dulce de leche:
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul farin , zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat faina cernuta, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am presarat zmeura pe toata suprafata tavii apoi am intins amestecul obtinut, am nivelat si am bata tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Am lasat sa se coaca pana ce a inceput sa se rumeneasca pe margini si atrecut testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine. Dupa ce sa racit bine am rasturnat blatul, partea de jos sa fie sus. Am pregatit tava in care am copt blatul, am imbrcat-o in folie alimentara si pe margine am pus folie acetata, am asezat blatul in tava si m-am apucat de crema.
Crema : Am pus la hidratat 10 g de gelatina cu apa rece, intr-un castron am pus ciocolata neagra impreuna cu 200 ml smatana pentru frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia de abur si am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat si am lasat putin sa se raceasca. Separat am mixat 250 g mascarpone cu 300 g dulce de leche si 200 ml smatana pentru frisca, apoi am incorporat crema de ciocolata. Crema obtinuta am turnat-o peste blat. cele 2 foi de gelatina le-am hidratat cu apa rece, ciocolata alba cu smantana pentru frisca am pus-o pe baie de abur pana ce ciocolata a devenit lichida, am luat de pe baia de abur si am adaugat foile de geletina stoarse de apa si am omogenizat, aoi am turnat peste crema de ciocolata cu dulce de leche si cu un bat de friharuie m-am jucat un pic prin creme, adica am marmotat puti. Am dat tava la frigider pentru cateva ore, apoi am portionat-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.
Vezi si reteta de Prajitura cu crema de cafea