Reteta de preparare a papanasilor prima data cand fac papanasi...pana acum am mancat doar la restaurante dar si cei facuti de mine au fost buni.
Reteta de preparare a papanasilor
Se pune intr-un bol branza, ouale zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de portocala , faina si praful de copt astfel incat sa se obtina un aluat elastic. Intr-un vas se pune faina si se trec mainile prin faina inainte de modelarea aluatului ( deoarece se lipeste de palme).
Se formeaza din aluat bile de doua dimensiuni diferite...cele mai mari se se turtesc putin in palme si se face in mijlocul fiecareia gaura ...formand un inel.
Se prajesc in ulei incins, la foc potrivit pe ambele parti.
Se scot cand sunt rumenite si se lasa la scurs pe un servetel de hartie.
Se pune dulceata de capsuni peste bila cea mare, peste ea frisca ...deasupra se aseaza bila cea mica si la final se pudreaza cu zahar pudra.
Am folosit frisca deoarece nu am avut smantana.