Reteta de preparare a papanasilor

de nico15 in Dulciuri, 6 Noi 2010 | 3775 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

Reteta de preparare a papanasilor

Ingrediente:

  • 200 gr de branza de vaci
  • 1 ou
  • 7-8 linguri de faina
  • 1 varf de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei


Pt umplut:

  • 1 borcanel de smantana
  • 1 borcanel de dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor


Mod de preparare:

Am facut aceasta reteta la cantitati reduse deoarece doar incercasem cu o zi inainte si nu mi-au iesit, asa ca intre timp am mai invatat cateva trucuri de la Sidy care mi-au folosit.

Se pune intr-un vas branza de vaci se sparge oul peste se pune un praf de sare si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, se incepe a se amesteca ingredientele si treptat se adauga si faina nu toata odata ci pe rand. Dupa ce a prins cat de cat o forma se scoate amestecul din castron si se va cauta sa se framante un pic observand daca mai este nevoie de faina sau nu, aluatul nu trebuie sa fie lipicios.

Se va rupe din aluat bucati si se vor forma bile mai mari si mai mici, bilele cele mari li se vor face un mijloc o gaura cu degetul trecut prin faina dupa care se vor pune la prajit, intr-un tuci in care uleiul va fi in exces sa depaseasca papanasi care vor fi pusi la prajit, cand acestia vor fi gata se vor ridica la suprafata. Se scot atat papanasii cat si bilutele mai mici si se vor pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.

Papanasi vor fi ornati cu dulceata si smantana li se va pune biluta mica in varf si se vor servii calzi.

Din 200 de gr de branza de vaci mi-au iestit 6 papanasi, 3 mai mari si 3 mai mici, iar timpul aproximativ 25 de minute.


Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Corinuta 1

07.11.2010, 00:11

de ce de proba?

nico15 1

07.11.2010, 07:50

Stii de ce Corina, pentru ca nu imi ieseau si am zis "astia sunt de proba" si atata am ras de numele lor ca asa le-a ramas, papanasi de proba.

dentistutza 1

20.02.2011, 19:30

foarte buni si frumosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune