Reteta de preparare a papanasilor

de DIANA B in Dulciuri, 29 Ian 2012 | 4982 vizualizari

 

Nu mai aveam nimic dulce prin casa , decat niste gogosele ptr eclere ... ar fi trebuit sa le fac o crema bunuta , nu una de la plic , ptr a nu-i da iar Gabytei motiv sa zica , bleah , cah , asa c-am dat fuga la DGRD ( stiti voi , directia generala a rezervelor Dianei) , am scos un botz mare de branza de vaci , de-aceea scursa bine si facuta din laptele vacii hranita cu iarba de la munte ( mi-o aduce prietena mea) si-am hotarat sa fac niste papanasi , dar nu cu lingura , din aceia din aluat si cu gogosica , na ...

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 10 lg de fructoza
  • 2 lg gris
  • 250-300 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • coaja de portocala
  • es de vanilie
  • 1 vf de cutit de sare
  • 400 ml ulei (ptr prajit)
  • smantana
  • dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Am dat branza pe razatoare , am adaugat ouale (de la ,,doamnele" mele) batute bine cu-n praf de sare , aromele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si gris , si-am framantat un aluat (nu stiu cum de-am facut aluat , ca voi stiti ca mie nu-mi place sa fac asa ceva ... rusine mie) elastic si nelipicios . Am infainat planseta (saraca , de cand se hodineste) si din aluat am facut un rulou , pe care l-am taiat in bucati de cate 2 cm latime , cu ajutorul unui cutit subtire , trecut prin faina , inainte de fiecare taiere . Mamaaaaaaaaaa , cat de usor , si cata palavrageala ... Fiecarui inel de aluat i-am facut un orificiu central cu degetul aratator trecut prin faina . Dintr-o bucatica de aluat am facut si niste sfere , egale ca numar cu inelusele de aluat . Intr-o tigaie am turnat suficient ulei , am lasat sa se infierbante bine , si-am prajit si papanasii si gogoselele , pe ambele parti , pana la o rumenire frumoasa . Fiecarui papanas i-am atasat o gogosica , am pus smantana ca de la altu' si motul de dulceata .

PS am prajit doar jumatate ptr aceasta ora , dar urmeaza si restul , PM(post meridian , nu post mortem)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

DIANA B 1

31.10.2012, 14:46

Ionela , ptr ca io-s mica , toate-mi plac babane

DIANA B 1

31.10.2012, 14:48

Wow , ce multe vizite ... scuze ptr ca nu le-am zarit pe toate , dar va multumesc mult tuturor

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor