Reteta de preparare a papanasilor

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Feb 2012 | 3901 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Recunosc ..nu am preparat ,dar nici nu am mancat pana acum acest vestit desert..Astazi m-am gandit sa-i prepar avannd la indemana toate ingredientele necesare .Ce a iesit? ...priviti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 200 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 lingura gris
  • 100 g faina )+/-1-2 linguri)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • Decor
  • gem ( de caise am folosit )
  • smantana
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru a avea un aluat omogen si fara cocoloase recomand folosirea mixerului sau a robotului de bucatarie.

-se mixeaza bine branza cu oui,sarea ,zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de la 1/2 lamaie

-se adauga grisul

-se adauga faina cernuta ,pentru inceput 100  de grame ..iar daca aluatul este in continuare umed vom mai adauga 1-2 linguri

-pe masa infainata bine intindem aluatul intr-o foaie de  1 cm grosime si decupam cu ajutorul a 2 pahare (unul mai mare si unul mai micut_)papanasii

-prajim in baie de ulei incins pe ambele parti si-i scoatem pe un servet de bucatarie

-se servesc calzi cu smantana si gem/dulceata din belsug dar si presarati cu zahar pudra vanilat.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor