Reteta de preparare a papanasilor

de alilianaa in Dulciuri, 16 Mai 2013 | 3349 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 g branza dulce
  • 350 g faina ( verificati consistenta aluatului)
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita rasa de bicarbonat de amoniu alimentar
  • 20 ml zeama de lamaie
  • 3 oua
  • 300 ml ulei
  • dulceata de visine
  • samantana 12% grasime
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Branza, ouale, zaharul, sarea, faina, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie se amesteca pana se formeaza un aluat potrivit de tare. 

Din acest aluat se fac portii/rotunduri plate in interiorul carora faceti gaura. La cate portii de papanasi modelati ies tot atatea bilute modelam cu mana. 

Punem intr-o tigaie uleiul la incins si punem papanasii pa prajit.nIi intoarcem pe ambele parti. Trebuie sa aibe o culoare rumenie, frumoasa. Se scot pe o farfurie cu servetel pentru a absorbi surplusul de grasime. 

Se servesc cu smantana si dulceata de visine.

Pofra buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat