Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem

de ione21 in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 62785 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr brânză de vaci proaspătă
  • 100 gr zahăr
  • 2 ouă
  • 1 vârf linguriţă bicarbonat stins cu lămâie
  • 1 vârf cuţit sare
  • Zahăr vanilat
  • 200 grame făină
  • Ulei pt prăjit

Mai avem nevoie de:

  • Smântână
  • Dulceaţă/gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem:

Reteta de preparare a papanasilor

Brânza se amestecă cu zahărul, sarea, vanilia, ouăle, bicarbonatul şi făina; Într-o tigaie adâncă se pune uleiul la încins;

Se formează din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului, se găureşte cu degetul în centru apoi se măreşte gaura din mijloc şi se aplatizează foarte puţin colacul obţinut; separate se fac biluţe mai mici care să acopere gaura colăcelului; Se dă focul la mic sub tigaie şi se prăjesc pe ambele părţi până sunt rumeni;

Se servesc cu smântână şi dulceaţă de fructe de pădure (recomandabil).

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papanași cu smântână și dulceață de merișoare