Reteta de preparare a papanasilor
Este prima oara cand fac acesti papanasi fierti. Reteta o am din caietul meu si cum tot eram chittita sa fac papanasi am zis sa-i incerc si in felul acesta. Sunt mai dietetici decat cei prajiti, dar buni...insa nu la fel ca si cei prajiti...
Reteta de preparare a papanasilor
Se mixeaza branza cu zaharul si se adauga cate un ou in timp ce mixam. Adaugam un praf de sare, coaja rasa de lamaie si treptat punem cate o lingura de gris in timp ce amestecam in tot aluatul. Ne iasa un aluat care seamana cu cel pentru galuste.
Intre timp punem apa la fiert, iar cand aceasta clocoteste, scufundam o lingura in apa fiarta si punem cate o lingura de aluat in apa care fierbe. Dupa fiecare papanas pus in apa, scufundam lingura in apa fierbinte. Le lasam sa fiarba 12-15 minute.
Le scoatem cu o spumiera si le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt. Desfacem smantana in cateva linguri de lapte si o punem peste papanasi. Dam tava la cuptorul incins la 160-170 grade pentru 15 minute. Servim papanasii calzi cu dulceata de afine si cateva moate de frisca.
Pofta buna!!!
1
in reteta mea erau scrise doar 4 linguri de gris, eu am mai adaugat gris pana compozitia a ajuns la consistenat galustelor si aluatul nu curgea