Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

de ianculubita in Dulciuri, 3 Mai 2013 | 11582 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Sa ramanem in Moldova si sa va servesc cu niste papanasi cu dulceata!! aici sunt stapana pe mine!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 250g branza de vaci
  • 4linguri faina
  • 1ou
  • 2linguri gris
  • 2linguri zahar
  • sare
  • putin bicarbonat
  • arome
  • ulei pentru prajit
  • smantana
  • dulceata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol amestecam faina cu gris,sare,zahar,aromele,oul batut,branza si bicarbonatul stins;

Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10min rupem din aluat cate o bucatica sau cu o lingurita,pentru a fi toate egale,presaram palmele,aluatul si masa cu faina apoi formam o sfera mica,o aplatizam,facem o gaura in mijloc cu degetul si le punem la prajit in mult ulei incins iar dupe ce toate sferele pentru papanasi s-au prajit le scoatem pe un prosop.

In paralel,prajim tot atatea sfere mici,cati papanasi avem.

Servim pe farfurie papanasi cu smantana pusa in gaura din mijloc,sfera deasupra si dulceata.

TIPS-URI

1

focul la prajit trebuie sa fie potrivit,altfel papanasii raman cruzi la mijloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Alexandra Burz 1

03.03.2014, 08:22

preferatii mei

ianculubita 1

03.03.2014, 15:52

Ma bucur Alexandra

Gicuta 1

03.07.2014, 10:12

am facut si eu dupa aceasta reteta numai ca eu am mai adaugat o lingura de zahar, au iesit ff buni, multumim!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti