Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

de miki_a in Dulciuri, 30 Ian 2017 | 14865 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Ca la bucatarasi acasa!
Rumeni, dolofani, cu gust intens de branza proaspata, aroma imbietoare, gata sa satisfaca poftele oricarui mofturos...asa as caracteriza vestitii papanasi moldovenesti!
Daca v-am facut cat de cat pofta, sa stiti ca este un desert care se prepara usor, rapid, din ingrediente accesibile oricui, iar in scurt timp puteti avea o farfurie plina de minunatii aurii si imbietoare. Singurul dezavantaj (desi nu mancam in fiecare zi sau de 3 ori pe zi) este ca sunt prajiti in baie de ulei, ceea ce creste numarul de calorii, dar sigur sunt mai buni decat cei fierti! Garantat!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 500 gr. branza proaspata de vaci (foarte bine scursa de zer);
  • 1 ou + 1 galbenus;
  • 3 linguri cu zahar (am folosit brun);
  • 3 linguri cu faina alba;
  • 3 linguri cu gris de grau;
  • 1 lingurita cu coaja rasa de lamaie;
  • 1/2 lingurita cu sare fina;
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (optional);
  • 200 ml ulei pentru prajit.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti:

Reteta de preparare a papanasilor 

Intr-un vas, amestecam toate ingredientele.

Daca branza este mai umeda, se mai adauga faina sau gris, treptat, cu lingurita, fara a ingreuna foarte mult aluatul. La final, trebuie sa avem o compozitie legata, care se desprinde usor de pe lingura si vas.

Cu mana usor umezita, luam bucati din aluat (cat o nuca), ii dam forma ovala, dupa care aplatizam. Asezam papanasii pe un blat infainat.

Dupa ce i-am terminat de modelat, incingem uleiul intr-o tigaie si ii prajim suficient, pe ambele parti pana devin rumeni si frumosi.

Ii scoatem pe servete absorbante.

La servire, ii pudram cu zahar fin, zahar vanilat sau ii putem combina cu diverse creme, inghetate, frisca, smantana, dulceaturi, miere!

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Puneti zahar in functie de gustul personal.

2

Daca branza este mai moale, mai adaugati faina sau gris, iar ca aluatul sa creasca la copt puneti si bicarbonatul.

3

Bicarbonatul de sodiu poate fi inlocuit cu praful de copt.

4

Ii puteti servi simpli sau cu diferite adaosuri.

5

Sunt buni atat calzi, cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

miki_a 1

01.02.2017, 18:31

Rocsi, , nici nouă nu ne plac fierți (mai degrabă renunț la idee....). Sper să încerci rețeta și să bucurați din plin de reușită!

miki_a 1

01.02.2017, 18:31

Daniela, , mulțumesc!

miki_a 1

02.02.2017, 17:35

Mirela, , cu mare drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti