Reteta de preparare a papanasilor prajiti in ulei

de Teona in Dulciuri, 24 Mai 2012 | 11048 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Papanasi deliciosi

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 g branza proaspata de vaci
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura gris
  • 1 ou intreg
  • 160 g faina
  • smantana
  • ulei
  • dulceata acrisoara
  • inghetata de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat sau praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor prajiti in ulei:

Reteta de preparare a papanasilor

Branza se mixeaza cu zaharul si oul, pana devine cremoasa.Se adauga faina, jumatate de plic praf de copt sau bicarbonat ( 1/2 lingurita ), grisul si un praf de sare, se amesteca bine si se lasa sa se odihneasca 20 minute, acoperit cu un prosop.

Dupa ce compozitia a crescut putin in volum, modelam papanasii cu mainile date prin faina. Dupa ce sunt gata modelati, ii prajim in baie de ulei bine incins. Se vor intoarce o singura data!

Dupa ce sunt gata , se scot pe un servetel absorbant, se presara cu zahar praf , si se servesc asortati cu dulceata acrisoara, smantana proaspata si cate un glob de inghetata de vanilie.

Contrastul rece - cald ofera o senzatie deosebita.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor prajiti in ulei" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor