Reteta de tort cu mere si blat pufos

de oanapl in Torturi, 30 Noi 2023 | 2843 vizualizari

 

"Culori de toamnă în bucate."
Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice i-am pregătit acest tort delicios. Merele acrișoare s-au potrivit perfect cu blatul dulce și crema de mascarpone cu aromă de lămâie.

Vă invit să-l încercați și voi deoarece este absolut delicios!

Ingredientele pentru Reteta de tort cu mere si blat pufos sunt: faina, oua, zahar, mere, unt, mascarpone, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tort cu mere si blat pufos
  • 900 g mere curățate (10 bucati)
  • 20g zahăr
  • scorțișoară
  • - pentru blat:
  • 4 ouă (separate)
  • 80 g zahăr pudră vanilat
  • 1 praf de sare
  • 100 g făină albă
  • 20g unt
  • - pentru ornat:
  • 150g mascarpone
  • 200g smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
  • 50g zahăr pudră cu lămâie
  • ornamente de ciocolată
  • alune tocate mărunt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu mere si blat pufos:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si blat pufos

Pentru stratul de mere: se curăță merele de coajă și cotor și se taie felii și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se presară zahăr și scoțișoară peste ele și se adaugă untul tăiat cubulețe. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Dacă nu aveți hârtie de copt în tavă se va scurge zeama lăsată de mere și untul pe lângă tavă. Ideal ar fi să puneți hărtia în interiorul tăvii ridicată pe pereți, nu doar pe fundul tăvii.
Se scot merele și se lasă să se răcorească pentru 10-15 minute.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un vas se mixează albușurile cu un praf de sare până se obține o compoziție spumoasă. Se adaugă zahărul și se continuă mixarea până când se obține o spumă lucioasă.
Se adaugă gălbenușurile și se mai mixează 1 minut.
Se adaugă făina cernută și se amestecă ușor cu o spatulă.
Se toarnă compoziția peste mere, se nivelează și se dă la cuptorul încins pentru 30-35 de minute, până când trece testul scobitorii.


Se lasă prăjitura să se răcească pentru 10 minute în tavă, apoi se îndepărtează inelul tăvii și se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit se pune un platou peste blat și se întoarce prăjitura cu o mișcare rapidă (astfel vor ajunge merele deasupra iar blatul dedesubt).
Pentru ornat: într-un vas se adaugă mascarpone împreună cu zahărul pudră și se mixează totul până când se obține o compoziție omogenă. La final se adaugă frișca lichidă și se mixează 2-3 minute până când se obține o compoziție spumoasă.
Se ornează tortul după imaginație cu frișca obținută, alune și ornamente de ciocolată. Se lasă la frigider pentru o oră și apoi se poate servi.

Vezi si reteta de Tort cu mere si nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu mere si blat pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort RALUCA