Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin

de bucatarasa in Sosuri, 12 Ian 2025 | 717 vizualizari

 

Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin
Acest ulei aromat este ideal pentru salate, bruschete sau pentru a da savoare preparatelor tale preferate. Este usor de facut si perfect pentru a-l pastra in bucatarie sau pentru a-l oferi cadou.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin
  • 250 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 crenguta de rozmarin proaspat
  • 1 lingurita de oregano uscat (sau 2 crengute de oregano proaspat)
  • 2 catei de usturoi (optional, pentru un plus de aroma)
  • 1 borcan sau sticla cu capac etans, sterilizata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin:

Cum se prepara Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin

Pregatirea ierburilor

Spala crengutele de rozmarin si oregano proaspat (daca folosesti proaspat) si sterge-le bine cu un prosop curat. Este important sa fie complet uscate pentru a evita aparitia mucegaiului.

Optional: infuzarea calda

Daca doresti ca aromele sa fie mai intense mai rapid, poti incalzi uleiul de masline la foc mic (nu mai mult de 40-50°C). Adauga ierburile si usturoiul in uleiul cald pentru 5-10 minute, fara a le praji. Apoi lasa uleiul sa se raceasca complet.

Asamblarea

Introdu crengutele de rozmarin, oregano si usturoiul in borcan sau sticla. Toarna uleiul de masline peste, asigurandu-te ca ierburile sunt complet scufundate.

Pastrarea

Inchide ermetic borcanul si pastreaza-l intr-un loc racoros si intunecat timp de 1-2 saptamani pentru a permite aromelor sa se infuzeze complet.

Folosire

Poti folosi uleiul direct sau, daca preferi, il poti strecura pentru a indeparta ierburile si usturoiul. Foloseste la paste cu pui si spanac, pizza la tigaie sau risotto cu ciuperci.

TIPS-URI

1

Foloseste doar ulei de masline de calitate pentru cele mai bune rezultate.

2

Daca adaugi usturoi, consuma uleiul in 2-3 saptamani pentru a evita riscul de botulism.

3

Pentru variatii, poti adauga si alte condimente, cum ar fi fulgi de chili, boabe de piper sau coaja de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ulei de masline aromat - pentru salate