Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 25 Mai 2023 | 5096 vizualizari

 

Kalimera  ! :) Am revenit cu Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World.
Este o supa ce reprezinta Grecia.
Ingredientele pentru aceasta supa sunt: carne vita, orez, ceapa, lamai, usturoi, lamaie, supa legume.
Dupa mine e foarte usor de preparat.
Seamana cu ciorba noastra de perisoare, diferenta facand sosul din ou si lamaie.
Acest sos cere un pic mai multa atentie pentru a nu da gres.
Aromata, cu putine calorii, hranitoare cu un aport bogat de proteine. Ideala pentru cure de slabire, sezonul de iarna si mai are si o textura aparte.
V-am convins? 
Sa trecem la treaba!
 

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World
  • 900 g carne tocata de vita.
  • 1/2 cana orez
  • o ceapa
  • 1catel usturoi
  • 2 lamai
  • 2 -3 oua
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura ulei masline
  • 2,5 litri stoc de legume daca nu aveti,atunci apa
  • un fir de menta (optional)
  • 1 foaie dafin
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World:

Iata cum se prepara Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

Asezam carnea tocata intr-un bol, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul si patrunjelul.

Adaugam uleiul de masline, orezul, asezonam cu piper si sare dupa gust.

Omogenizam bine compozitia, acoperim si o lasam 10 minute la odihnit.

Intr-o oala stropim fundul cu putin ulei, asezam perisoarele formate din compozitie cu mana.

Acoperim cu stocul de legume sau apa, adaugam si un pic de coaja de lamaie, 1-2 fasii, aprindem flacara, lasam la mediu si de la primul clocot, micsoram flacara spre mic si lasam  20 minute. Adaugam foia de dafin.

Lasam 10 minute sa tempereze dupa care vom adauga sosul.

Cat se raceste putin supa, in paralel, batem cu mixerul ouale cu putina sare pana devine spuma densa, adaugam sucul de lamaie si mai mixam 1 minut.

Apoi cu ajutorul unui polonic adaugam supa in sos, amestecam, apoi iarasi adaugam cate un polonic si tot asa 5-6 polonice adaugam pentru a ridica temperatura sosului .

Apoi sosul format il adaugam in oala cu supa.

Scuturam oala si o punem pe flacara la foc mediu si mai lasam 2 minute .

Atentie ! Supa nu trebuie sa dea in clocot. Nu se amesteca in astea 2 minute, ci doar se misca oala folosindu -va de torti.

Se seveste cu patrunjel si optional menta si lamaie.

 Supa este gata!

Sper sa va placa .

Vezi si reteta de Ciorba a la grec.

 

 

 

TIPS-URI

1

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Ca sa fiti siguri ca sosul nu se taie ,puteti adauga la oua si o lingurita de amidon.

3

Pentru ca perisoarele sa nu desfaca ,amestecati bine carnea inainte de a pune celelaltee ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de manzat