Risotto cu legume și creveti

de Oana in Fructe de mare, 7 Mai 2014 | 9479 vizualizari

 

La prânz ne-am răsfățat cu supa cremă de ciuperci, iar felul doi a fost un risotto delicios și foarte cremos, pe care l-am făcut foarte, foarte repede!

 

INGREDIENTE

  • un morcov
  • jumătate de dovlecel
  • o ceapă verde
  • 1 l apa fiartă
  • 1 ceașca orez arborio
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper proaspăt râșnit
  • 25 g unt
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri cu vârf cu parmezan Delaco proaspăt ras
  • pătrunjel verde
  • Pentru creveți
  • un fir de usturoi verde
  • 8-10 creveți
  • o lingură ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu legume și creveti:

Legumele curățate, spălate si tocate în cubulețe le-am înăbușit în 2 linguri de ulei de măsline, apoi am adăugat apa fiartă, pregătită din timp la fierbătorul electric de la Electrolux. Am lăsat sa mai dea câteva clocote și am oprit focul. Legumele nu trebuie sa fie fierte de tot, erau oarecum al dente, pentru ca se vor mai înmuia și cu orezul.

Într-o cratiță încăpătoare am pus restul de ulei de măsline, apoi orezul spălat si am amestecat usor până a început sa devină puțin sticlos. Am adăugat vinul și am lăsat să se evapore. Bineînțeles că a pornit alarma de la contoarul de gaze din cauza vaporilor de alcool :)) și a trebuit să o scoatem din priză!

Bun...după ce am oprit alarma și s-a evaporat alcoolul din vin am inceput sa adăugăm supa de legume, puțin câte puțin, împreuna cu legumele cubulețe. Am amestecat continuu și am adăugat treptat supa până s-a îngrosat orezul și a fost fiert. Am condimentat cu sare și piper. Am oprit focul, am adăugat untul și parmezanul proaspăt ras, am amestecat și am lăsat puțin acoperit cu capacul.

Între timp am pregătit și creveții. I-am curățat, spalat si i-am prăjit cu usturoiul verde, în puțin ulei.

O nebunie de arome, un preparat ușor, rapid și tare gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume și creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu caracatita