Risotto cu scoici

de Sim0na in Fructe de mare, 24 Mar 2013 | 10805 vizualizari

 

Barbatul meu iar a scapat la bucatarie! :))
Deci, mai pe scurt, inca o reteta facuta de el, si pozata rapid de mine :) De fructele de mare ne-am indragostit iremediabil in Danemarca. Din pacate in Romania nu ne putem satisface mereu poftele, ptr ca calitatea fructelor de mare nu-i intotdeauna corespunzatoare...
Reteta de mai jos era reteta de sambata seara, pregatita si inventata de al meu preaiubit! Reteta este delicioasa! Si nu spun asta doar ptr ca-i pregatita de el..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg scoici congelate
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • ½ lingurita curry
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute
  • ulei de masline
  • unt
  • 100 ml vin alb
  • 250 g orez cu bob lung
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu scoici:

Orezul l-am pus la fiert in apa cu putina sare, lasandu-l al-dente. Scoicile le-am spalat foarte bine in mai multe ape.

Intr-un cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute.

Am adaugat scoicile, am pus sare, piper si fulgii de ardei, am amestecat si am pus amestecul intr-o tava pe care am dat-o la cuptorul preincalzit.  

Am adaugat vinul alb si am lasat pana a scazut putin, apoi am adaugat orezul fiert. Am potrivit de sare si piper, am adaugat si curry si am mai lasat cateva minute.

O bunatate au iesit!

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

ianculubita 1

24.03.2013, 17:24

Imi plac fructele de mare si reteta este delicioasa;felicitari sotului!!

cristeena20 1

24.03.2013, 17:32

super bun!!!!

mihaelar63 1

14.06.2013, 13:32

Place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici Saint-Jacques cu orez picant