Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

de Satisfyyourcravings in , 2 Iul 2018 | 2127 vizualizari

 

Un preparat care urmareste structura clasica de lasagna: straturi bine delimitate cu sos delicios de carne, toate ascunse sub o perdea de branza cremoasa.
Pentru aceasta reteta, am folosit mixul de condimente pentru sarmale din noua gama Delikat cu ingrediente 100% naturale, fara aditivi si potentiatori de aroma. Astfel, chiar si cei mai mofturosi din casa vor aprecia gustul familiar de sarmale, intr-o forma inedita. 
Imbinarea armonioasa dintre boiaua de ardei, usturoi, piper, ceapa, rosii, patrunjel, rozmarin, oregano, cimbrisor, maghiran folosite de Delikat pentru amestecul de condimente pentru sarmale il fac pe acesta ajutorul de nadejde pentru toti pasionatii de gatit care isi doresc preparate cu personalitate, fara prea mare efort.
Ingrediente autentice in mancaruri extravagante!

 

INGREDIENTE

  • 100 grame pancetta/ bacon
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie/ roz
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 300 grame mix carne tocata de vita si porc (se poate inlocui cu morcovi si linte pentru varianta vegetariana)
  • 1 pachet Delikat- Condimente pentru sarmale
  • sare, piper
  • 400 grame rosii cuburi in bulion
  • 70 grame pasta de tomate
  • 1 cana lapte
  • 800 ml supa de pui (se poate obtine din cub concentrat)
  • 275 grame mix de orez brun cu quinoa si apracas (se poate folosi doar quinoa sau doar orez)
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 grame Parmezan ras
  • 150 grame Provolone piccante (se poate inlocui cu cascaval, mozzarella sau branza Gouda)
  • Busuioc/ patrunjel proaspat pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se toaca pancetta, ceapa, usturoiul marunt si ardeiul cuburi. 

Intr-o oala cu fund dublu, se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste pancetta pana devine crocanta, 5 minute. Se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul si se soteaza inca 5 minute. Se adauga carnea tocata si condimentele pentru sarmale, se ajusteaza focul la mediu spre mare si se lasa 3 minute, fara a amesteca. Se amesteca apoi bine si se mai lasa 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile in bulion, pasta de rosii si laptele, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu spre mic si se lasa 15-20 de minute, pana devine un sos cremos. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Intre timp, se incalzesc 600 ml supa de pui intr-o tigaie (din fonta) mare. Se adauga apoi mixul de orez, se acopera cu un capac si se lasa la fiert, la foc mediu spre mic, 15 minute. Dupa expirarea timpului, se adauga restul de supa, Parmezanul si vinul. Se amesteca energic cateva minute, pana devine cremos. La final, se adauga sare si piper dupa gust. 

Cu ajutorul unei spatule, se intinde risotto in strat uniform, apoi se toarna sosul de carne obtinut anterior deasupra. Se adauga branza Provolone in strat uniform pe toata suprafata, apoi se transfera tigaia in cuptor, unde va ramane 15 minute. 

Se presara cu frunze proaspete de busuioc/patrunjel si se consuma imediat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap cu pesto si legume