Rosii, ardei si dovlecei umpluti

de Ela68 in Vita, 1 Noi 2012 | 36463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 4 ardei
  • 3 rosii pentru umplut
  • 3 rosii pentru sos ( sau 1/2 cutie de rosii cubulete )
  • 150 gr orez
  • 500 gr carne de vita ( tocata ad-hoc )
  • 1 ceapa
  • 4-5 linguri ulei
  • 150 ml apa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii, ardei si dovlecei umpluti:

Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu mararul, patrunjelul si carnea tocata.
 Adaugam orezul ,  apa si uleul si omogenizam.( pentru cine foloseste carne de porc nu e necesara adaugarea uleiului ). Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Se spala ardeii, dovleceii si rosiile. Se indeparteaza cotoarele si semintele, curatandu-se bine la interior.

Se umplu ardeii, rosiile si dovleceii, fara a se indesa, se aseaza intr-o cratita  si se toarna apa astfel incat sa fie acoperiti. Se lasa la fiert cam 20 minute.

Cand sunt pe jumatate facuti ( coaja incepe sa se inmoaie, iar carnea este aproape fiarta, se adauga rosiile cubulete.

Se pun la cuptor in jur de 30 minute, sa scada si sa se formeze o crusta.

Se servesc cu iaurt sau smantana sau simpli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii, ardei si dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol alb de vitel cu sos