Rosii portugheze

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2012 | 4947 vizualizari

 

Mi-am adus aminte zilele astea de un aperitiv pe care l-am servit la o masa festiva la niste prieteni dragi acum cativa ani buni ...tare mi-a placut si mi-a ramas in minte gustul deosebit, astazi l-am preparat si eu...si l-am savurat pe indelete....

 

INGREDIENTE

  • 7 rosii maricele
  • 100 gr orez
  • 2 ardei copti( unul rosu unul verde sau galben la alegere)
  • maioneza ( ideal facuta in casa)
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii portugheze:

Fierbem orezul si il lasam la scurs intr-o sita.

Preparam maioneza( eu o fac  din galbenusurile fierte, mustar, zeama de lamaie si ulei).

Coacem ardeii si ii curatam apoi ii taiem marunt, avand grija sa ii scurgem bine de zeama.

Rosiile le curatam pe interior( cu o lingura) si le lasam cu partea scobita in jos intr-o sita sa se scurga bine.

Amestecam orezul ( rezultat si scurs bine) in jur de 9 linguri cu 5 linguri de maioneza, ardeii copti,  sare si piper dupa gust.

Umplem rosiile si le decoram dupa dorinta. Eu am taiat un capacel , am umplut rosiile cu varf si apoi am asezat capacelul deasupra.

Sunt grozave!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii portugheze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute”haioase si gustoase”