Rotite cu miere

de babi5 in Prajituri, 24 Dec 2014 | 5352 vizualizari

 

Este reteta cu nr. 14 in caiet la mine, eu am ales sa le dau si alte forme de asta data, sa fie in ton cu sarbatoarea. Practic sunt turte dulci, in momentul cand sunt proaspat facute sunt tari, dar abia a doua, a treia zi se inmoaie. Si cu cit sta mai mult cu atat sunt mai bune. Ideea este ca trebuiesc facute din timp ca sa poata fi servite cand ne propunem, nu este costisitoare si manopera destul de usosra.

 

INGREDIENTE

  • 570 gr faina (din care 70 gr. pentru modelat)
  • 6 oua
  • 6 linguri miere
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingura bicarbonat
  • 350 gr zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 2 linguri otet
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite cu miere:

500 gr faina se pune intr-un castron, se pune scortisoara, cuisoarele, coaja de lamaie, 150 gr zahar, zaharul vailiat si bicarbonatul stins cu sucul de la lamaie, adaugam 4 oua intregi, 6 linguri de miere fierbinte si framantam un aluat care sa poata fi usor intins. Il acoperim si il lasam 3 ore sa se odihneasca. Dupa aceea intindem o foaie de cca 4 mm grosime si modelam cu formele de fursecuri. Le asezam in tavi tapetate cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-35 minute.

Intre timp din doua albusuri batem bine spuma cu 200 gr. zahar praf pana compozitia devine sticloasa. Adaugam 2 linguri otet si batem bine in continuare (otetul ajuta si la topitul zaharului mai bine si la uscatul glazurii)

Scoatem turta dulce din cuptor si cu o pensula de silicon ungem cu glazura obtinuta, le asezam pe tavi si le lasam sa se usuce. Le asezam in recipiente cu capac, asa se inmoaie mai bine.

Sa va fie de folos si sa o duceti mai departe, cu mare drag de la Babi

 PS.cine are rabdare si ochi buni le poate si picta.

TIPS-URI

1

Sunt niste turtite dulci specifice Sarbatorilor si adorate de copilasi.

2

Neaparat la albus sa nu uitati otetul, ajuta la uscarea mai rapida a glazurii. Eu am uitat efectiv si am cam asteptat sa se usuce

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

27.12.2014, 07:29

Cu mare drag Rocsi astea se pastreza mult timp dar in recipiente inchise si cu cit sta mai mult cu atit se inmoaie mai bine multumesc

Panacris 1

27.12.2014, 10:22

Direct la favorite!

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 18:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si stafide