Rotolo di ricotta e spinaci

de Sim0na in Paste, 25 Feb 2013 | 4025 vizualizari

 

Sau mai pe romaneste - rulouri cu branza si spanac :) Desi pare complicat.. nu-i deloc asa si cu siguranata este foarte bun!! Pana si bunicii ia placut :)
Reteta originala o gasiti aici : http://deliciousflavours.blogspot.ro/2012/10/rotolo-di-ricotta-e-spinaci.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • putina apa
  • Umplutura:
  • 500 g ricotta
  • 200 g spanac congelat
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • 50 g parmezan
  • busuioc uscat
  • nucsoara macinata
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei uscat
  • ulei
  • Sos:
  • 100 g unt
  • 50 g parmezan
  • salvie uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotolo di ricotta e spinaci:

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei, iar cand s-a inmuiat am adaugat spanacul congelat. Am lasat cateva minute sa se caleasca si spanacul, apoi am dat deoparte sa se raceasca.

Am pregatit aluatul din faina, oua, sare si putina apa. Am format un aluat elastic, ca de taitei.

Ricotta am amestecat-o cu oul, parmezanul, sare, piper, busuioc, nucsoara, fulgii de ardei, iar la urma spanacul rece. Am impartit aluatul in doua, am intins pe rand cele doua foi, pe care le-am umplut cu amestecul de branza, impartita si ea in doua, lasand in laterale cca 1-2 cm aluat, pentru a putea impaturii fara sa iasa crema. Am rulat cat de strans am putut, apoi am pus ruladele in doua servete curate de bucatarie, le-am strans bine, le-am legat cu sfoara la capete, si le-am pus la fiert in apa, in momentul in care aceasta a inceput sa clocoteasca. Am lasat cca 30 minute sa fiarba. Eu am ales sa fac doua rulade pentru ca nu am avut un vas suficient de lat pentru a le fierbe.

Cand ruladele s-au fiert, le-am scos din prosop, le-am lasat cateva minute sa se odihneasca, apoi le-am taiat felii de cca 5 cm, pe care le-am pus intr-un vas termorezistent. Am pregatit si sosul din unt, parmezan si salvie uscata, pe care l-am pus peste rulourile taiate. Am dat vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

Le-am servit calde.. foarte bune au fost!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotolo di ricotta e spinaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

25.02.2013, 16:52

ce bine arata ! si combinatia este tare reusita

Lau 1

25.02.2013, 17:09

fain arata

danakarin 1

25.02.2013, 21:11

Imi place! Cred ca si mei mi-ar place! Trebuie sa incerc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac