Rulada "buturuga"

de marcelika in Prajituri, 1 Dec 2013 | 7764 vizualizari

 

De Sf. Andrei , mi-am propus sa fac tort tanc (o sa-l postez si pe acela , pentru ca ma mandresc cu el ) , o rulada si galete (faguri de miere ) , numai ca in loc de rulada normala , ca toata rulada, la locul ei, au iesit buturugi. Motivul ?......fiind in criza de timp (era ora 23.00) , am vrut sa fac foile mai groase, le-am facut.....doar ca s-au cam crapat la rulare....asta e !

 

INGREDIENTE

  • pentru foi :
  • 10 oua,
  • 12 linguri faina,
  • 10 linguri zahar.
  • crema:
  • 750 ml lapte,
  • 6 linguri amidon,
  • 7-8 linguri de zahar,
  • 1 pachet unt,
  • 100 ml frisca lichida,
  • razatura de lamaie
  • esenta de lamaie sau sucul de la o lamaie
  • nuca pisata
  • ciocolata menaj....alba sau neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada "buturuga":

Foile:

Se separa ouale, se mixeaza galbenusurile cu 6 linguri zahar pana se topeste acesta .

Albusurile se bat, fara zahar la inceput, pana se intaresc, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare spuma tare.

Se adauga galbenusurile peste albusuri, se amesteca incet ,se adauga faina si se omogenizeaza compozitia incet.

Pentru a face foile de rulada se foloseste foaie A4 care se acopera cu compozitie groasa cam cat degetul mic .

Se coc in cuptorul incins pana se auresc un pic deasupra. cand le scoateti le puneti una peste cealalta.

Dupa ce le coaceti pe toate , se umezeste si se desprinde hartia incet fara a rupe rulada.

Crema:

Punem la fiert  500 ml lapte impreuna cu zaharul si untul , restul de 250 ml amestecam cu amidonul si-l turnam peste lapte cand acesta da in clocot si amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase.

Tinem la foc mic, amestecand sa nu se lipeasca, pana se omogenizeaza si se face de consistenta groasa. O dam de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Mixam frisca intre timp si dupa ce s-a racit crema fiarta, adaugam esenta si razatura de lamaie........eu am pus suc de lamaie( imi place ca e mai racoroasa prajitura ) si frisca si amestecam usor.

Umplem foile de rulada cu crema ,le rulam , le sectionam cam la 4-5 cm fiecare bucata, le "manjim" pe margine cu crema....cand nu am mai avut crema le-am dat cu gem.....e super.....dupa care le-am "imbracat" cu nuca pisata. Pe partea sectionata, de deasupra am pus ciocolata alba....e optional.

Sa aveti pofta mare !

TIPS-URI

1

nu se insiropeaza......e foarte fina, se topeste in gura !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada "buturuga"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Aurelia 07_07 1

11.12.2013, 07:38

diana_k 1

11.12.2013, 10:16

foarte faina ideea!!

marcelika 1

12.12.2013, 07:09

va multumesc frumos !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema de vanilie