Ruladele sunt mereu cea mai rapidă alternativă atunci când vrem să facem ceva dulce celor dragi. Rulada aceasta cu brânză e mai rapidă ca oricare și nu necesită multă muncă. Brânza dulce place tuturor, iar de ciocolată nu mai vorbesc. Acestea fiind spuse, vă invit s-o pregătiți și voi. :)
Pregatiți umplutura de branza intr-un vas incapator, amestecand toate ingredientele o data. Mixați compoziția pana veți obține o crema densa de branza.
In alte doua vase incapatoare separați ouale. Bateți galbenușurile cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Adaugați faina, praful de copt și cacaua, apoi mixați pana la omogenizare.
Presarați praful de sare peste albușuri și mixați pana cand veți obține o spuma tare. Rasturnați spuma peste compoziția cu cacao. Pentru ca diferența de consistența este destul de mare, veți ingloba albușul cu telul sau cu o spatula de silicon.
Incingeți cuptorul la 200 de grade. Puneți hartie de copt in tava acestuia. Intindeți uniform umplutura de branza, presarați stafidele și coaja rasa de citrice.
Peste branza veți intinde compoziția pentru blat. Lasați tava in cuptor preț de 15-20 de minute.
Dupa ce s-a copt, intoarceți blatul pe un prosop curat, apoi rulați.
Strangeți capetele prosopului și lasați rulada sa se raceasca.
Pentru glazurare eu am folosit 150 g ciocolata neagra și 50 g ciocolata alba. Am topit fiecate tip de ciocolata pe bain marie, apoi in funcție de cantitatea de ciocolata am adaugat unt și smantana integrala ( cam o lingura rasa de smantana integrala și o lingurița cu varf de unt la 100 de grame de ciocolata ). Am glazurat, apoi am pus rulada la rece.
Pofta buna!