Rulada cu carnati si cascaval

de Andra_Constantinescu in Mancaruri cu carne, 5 Apr 2019 | 4459 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor. Eu am adaptat-o la ingredientele pe care le aveam prin casa. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita otet
  • Umplutura:
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 200 g sunca Praga
  • 200 g cascaval
  • 3 felii de gogosari in otet
  • 4 carnati subtiri
  • In plus:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • seminte de mac
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu carnati si cascaval:

Se cerne o parte din faina intr-un castron. Se adauga oul, sarea, untul, apa si otetul. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o folie si se da la rece cat timp se pregateste umplutura.

Carnatii se cresteaza si se prajesc.

Cascavalul se rade.

Gogosarii se taie in fasii.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in doua.

Pe masa infainata se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului. Se unge cu o lingura de ketchup. Se aseaza sunca pe foaie, apoi se presara jumatate din cascaval si jumatate din fasiile de gogosar. Se aseaza doi carnati pe una dintre marginile lungi si se ruleaza aluatul, incepand cu partea in care sunt asezati carnatii. Capetele se indoaie si se preseaza bine peste rulada.

Se aseaza rulada intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Se procedeaza la fel si cu restul de ingrediente, obtinand o a doua rulada.

Se ung ruladele cu un galbenus amestecat cu lapte si se presara cu seminte de mac.

Se introduce tava la cuptor pana cand ruladele sunt rumenite frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu carnati si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din piept de pui cu cascaval