Rulada cu gem de fragi

de AnaDima in Prajituri, 7 Dec 2014 | 4210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1/2 pachet de margarina Rama cu unt
  • 8 linguri de faina alba
  • 8 linguri de zahar
  • 8 oua
  • 1/2 borcan gem de fragi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de fragi:

Laptele si margarina se pun la fiert, pana se topeste margarina. Cand clocoteste laptele se adauga zaharul, se asteapta pana se topeste zaharul si se adauga faina, cate o lingura, pe rand.

Se obtine o ciulama groasa, care se lasa la racit.

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile spuma. 

Cand ciulamaua s-a racit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se incorporeaza si albusurile batute spuma. 

Se toarna compozitia in tava mare, tapetata. Se da la cuptor la foc potrivit pana se coace.

Se scoate foaia pe un prosop curat umed, cu tot cu hartia de copt si cu ajutorul prosopului se ruleaza. Se lasa la racit.

Cand foaia s-a racit, se unge cu gem si se indeparteaza hartia de copt, pe masura ce se ruleaza la loc foaia. 

 

TIPS-URI

1

daca tava e mai mica, se micsoreaza cantitatea de ingrediente;

2

se poate inlocui gemul cu orice fel de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de fragi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem