Rulada cu gem de gutui si nuca

de susu in Dulciuri, 25 Iun 2015 | 4577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • cate o lingurita coaja de lamaie si portocala
  • esenta de rom
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 borcan mic gem de gutui
  • 1-2 maini nuca rumenita
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui si nuca:

Lasam ouale la temperatura camerei dupa care separam galbenusul de albus. Nucile curatate se dau foarte putin la cuptor cat sa nu fie crude. Se amesteca mereu in ele si nu se lasa nesupravegheate pentru ca se ard repede. Le curatam cat putem de cojita de deasupra dupa care o parte se macina si o parte se maruntesc la cutit. Galbenusurile se presara cu zahar vanilat, sare, esente si coaja de citrice. Batem cateva minute albusurile dupa care adaugam pe rand trei linguri de zahar din cele cinci pana se dizolva complet. Separat mixam galbenusurile si adaugam treptat restul de doua linguri de zahar. Incorporam la albusuri compozitia de galbenusuri si faina in ploaie. Amestecam usor de jos in sus doar cat sa omogenizam bine. In tava de aragaz tapetatata cu hartie de copt varsam aluatul si apoi il nivelam cu o spatula. Dam la cuptorul incalzit pentru 10-12 minute la aproximativ 150 de grade. Cand s-a rumenit usor pe margini facem testul cu scobitoarea in mijlocul aluatului. Daca scobitoarea iese curata este gata. Scoatem tava, lasam doua minute dupa care asezam aluatul cu tot cu hartie peste un prosop umed si stors. Pudram foarte putin cu zahar pudra dupa care rulam strans cu tot cu hartie. Il imbracam cu prosopul umed si lasam sa se raceasca. Se desface usor si se inlatura hartia. Umplem cu gemul care este la temperatura camerei ca sa-l putem intinde si presaram cu nuca peste tot. Rulam la loc, il punem in folie alimentara si-l dam la rece cateva ore. Se poate face si o glazura daca doriti sau pudram cu zahar vanilat, eu am pus nuca de cocos. Cel mai bine la aceasta rulada merge sa o ungem cu o lingura de gem si o inbracam in nuca. Acest aluat clasic de 5 oua cu 5 lg de zahar si 5 de faina este cel mai potrivit pentru rulada. Lingurile de faina nu trebuie sa fie nici pline cu varf dar nici prea scuturate ci potrivite. Rulada putem s-o umplem cu orice fel de gem (caise, fructe de padure, capsuni) doar sa fie mai gros sau crema de ciocolata, o conbinatie nemaipomenita : un borcan de 320 gr gem de nuca amestecat cu nuca macinata si putin rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de gutui si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Felii London